Me hoolitseme enda kodu tuleohutuse eest, kuid nagu statistika näitab, võiks seda veelgi rohkem teha. Usun, et mitte kedagi ei jäta külmaks, kui taas loetakse või vaadatakse uudiseid, kuidas kellegi vara on tuleroaks muutunud või mis veel kurvem – keegi on siinse eluga hüvasti jätnud.

Kuid kõik hakkab eelkõige meist endist. Selleks on kokku pandud mõned tuleohutusalased tähelepanekud, mida võiks kui lubadusi uude aastasse kaasa võtta:

• Pöörake rohkem tähelepanu enda kodu tuleohutusele ning tehke sammud selleks, et ei juhtuks olukorda, kus päästjad püüavad ära hoida halvimat.
• Suitsuandurid päästavad elusid. Vaadake enda kodudes ja ka lähedaste omades üle, kas suitsuandurid on töökorras ning kinnitatud lakke nõuetekohaselt. Kapisahtlis, patareideta ning katkised suitsuandurid elusid ei päästa.
• Vaadake üle kaminad, korstnad ja ahjud, kas need on kasutamiskõlblikud, kui mitte, siis on soovituslik kutsuda pottsepp või korstnapühkija.
• Soovituslik on vaadata üle ka elektriseadmed ning elektrijuhtmed. Kasutage elektrilisi kodumasinaid ainult siis, kui viibite ka ise kodus.
• Pea iga päev saavad päästjad väljakutseid kõrbema läinud toidu kohta. Toidu küpsemise või praadimise ajal ei minda kodust ära või teise tuppa magama.

Kodu tuleohutus peab olema oluline meie kõigi jaoks. Tuleohutusreeglite täitmine on tegelikult jõukohane meile kõigile, igasuguste ennetustegevuste läbiviimine on lihtsam, kui juba juhtunud õnnetuse põhjal järelduste tegemine.