Varakult meeleavaldusele sattunud seltskond kandis nii mütsidel kui ka jopedel haakristi meenutavat logo. Pikalt nad oma lippudega lehvitada ei saanud.

EKRE Läänemaa piirkonna esimees Hardi Rehkalt oli üks korraldajatest, kes palus punaseid lippe lehvitama tulnud meestel lipud kokku keerata. Rehkalti sõnul mehed otseselt oma tegevusega kedagi ei häirinud, kuid tekitasid mitmeid küsimusi meeleavaldusel osalejates: mis inimestega oli tegu? Mis lippu nad lehvitavad? Mida lippudel kujutatud on? "Kodurahu huvides. Kui on küsimus, millele vastata ei oska, tuleb paluda lipud kokku keerata," sõnas Rehkalt. Kuigi ta oli ise taolist logo nii sinisel kui punasel taustal varem näinud, siis võimalikke seoseid ta natsisümboolikaga ei näinud. Teisalt ei osanud ta öelda, mida lipul ikkagi kujutatud on. "Hiljem uurisin internetist, et tegemist on Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Grupi logoga," lisas ta.

Rehkalt eitas seoseid Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Grupi ja EKRE vahel. Ta lisas, et nende meeleavaldusele olid oodatud kõik soovijad.

Grupi punane lipp on esmasel vaatlusel selgelt inspireeritud natsisümboolikast. Peamise erinevusena saab välja tuua, et haakristi asemel on valgel sõõril oleval ristil haagid teistmoodi. Seoseid võib näha paremäärmuslaste sümboolikas kasutatava viikingiruunitähega (odal) ning rehepeksu koodiga.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Agnes Suurmets-Ots kinnitas Delfile, et antud tegevus (tulla taolise lipuga avalikule meeleavaldusele - toim.) ei ole seadusevastane. "Selle puhul ei ole tegemist vaenu õhutamisega, vaid provokatiivse tegevusega, mille eesmärk on saada tähelepanu. Soovitame seda neile mitte anda," sõnas Suurmets-Ots.

Eesti Konservatiivse Rahvaerkonna eestvedamisel toimus pühapäeval järjekordne pagulaste, massiimmigratsiooni ja MTÜ Pagula vastane meeleavaldus. Meeleavaldus algas kell 13 Haapsalu kaubamaja ees ning kohale oli tulnud sadakond inimest. Kogunemine lõppes kella 14.30 paiku.