PPA peadirektor Elmar Vaheri sõnul on mälestuspäev eelkõige meeldetuletus, et turvalisus on väärtus, mida politseinik on valmis kaitsma elu hinnaga. „Politseiniku töö on kaitsta teiste elu ja vara, kuid seejuures on tähtis ka tema enda ja kolleegide turvalisus. Teeme iga päev tööd selle nimel, et politseinikud oleks hästi ettevalmistatud ka keeruliste juhtumite lahendamiseks ning neil oleks enesekindlust teha tarku otsuseid elude säästmisel.“

Täna kell 17 toimub mälestustseremoonia hukkunud politseinike mälestusmärgi juures Mäo ristil. Tseremoonia jätkub kell 18 mälestuskontserdiga Paide Püha Risti kirikus, kus musitseerib politsei- ja piirivalveorkester Hando Põldmäe juhtimisel ja kaasa teevad politsei segakoorid.

Järvamaal Mäos seisev mälestusmärk püstitati traagiliselt hukkunud Järva liikluspolitseinike Marek Lemmingu ja Argo Kivi mälestuseks, kes 15. detsembril 1994. aastal koos kolleegide Janek Tšeljadinovi ja Väino Neidoga peatasid Mäos dokumentide ja koorma kontrolliks veoauto KAMAZ. Veoauto koormaks oli eelmisel päeval Tallinnast röövitud alkohol. Koorma ülevaatuse ajal väljus veoautost Andrei Iljuhhin, kes avas politseinike pihta tule. Marek Lemming hukkus sündmuskohal, Argo Kivi suri teel haiglasse, Janek Tšeljadinov sai tulevahetuses raskelt vigastada, Väino Neido pääses ainsana vigastusteta.

Taasloodud Eesti politseis ja piirivalves on teenistusülesannete täitmisel elu kaotanud 21 ametnikku. Kõigi nende nimed on kantud hukkunud politseinike mälestusmärgile Mäos.