Falloni sõnul saab Islamiriigi ekstremistidega võidelda ainult ühel viisil - jõuga. Kaitseministri sõnul on praegusel juhul rünnak Londonis sama tõenäoline, kui see oli Prantsusmaal selle kuu keskpaigas, kui Pariisi südames hukkus džihadistide korraldatud veresaunades 130 inimest.

Kuigi julgeolekujõud teevad kõik võimaliku, et taoline rünnak ära hoida, ei saa välistada, et see võib ühes Suurbritannia suurlinnas lähiajal toimuda, ütles Fallon ajalehele The Sunday Telegraph.

Mis juhtus Pariisis ja Brüsselis võib sama hästi juhtuda ka Londonis,” ütles ta. “Islamiriigi kujutatav oht on sama reaalne kui Pariisis ja Brüsselis.”

Kaitseministri hoiatus brittidele tuleb ajal, mil peaminister David Cameron üritab veenda parlamenti hääletama poolt õhurünnakutele Süürias.

Opositsiooniliste leiboristide juht Jeremy Corbyn on andnud mõista, et on Suurbritannia sõjalise sekkumise vastu, kuid suur osa leiboristidest parlamendiliikmed tõenäoliselt toetavad hoolimata sellest Suurbritannia sõjalist sekkumist.