Liibanoni rahvusliku lennufirma Middle East Airlinesi reisilennuk oli teisipäeva hommikul teel Beirutist Pärsia lahe suunas, kui Türgi sõjalennuk tulistas alla Süüriast lahinguülesannete täitmiselt naasnud venelaste Su-24, vahendab Ilta-Sanomat.

Türgi väitel rikkus Vene lennuk Türgi õhuruumi. Nii Türgi kui NATO kinnitavad, et Vene pilooti hoiatati raadio teel kümme korda, enne kui seda tulistati. Vene lennukist elusalt pääsenud piloot eitab aga väiteid, öeldes, et Türgi poolt ei tulnud ainsatki hoiatust. Türgil oli oma väidete kinnituseks olemas ka salvestis, kus hoiatused on kuulda,

Kolmapäeval rääkis Liibanoni reisilennuki piloot uudistekanalile Al Arabiya, et kuulis oma lennukiraadiost samu hoiatusi. Ta andis salvestise Al Arabiyale ning see kinnitab Türgi armee versiooni juhtunust.

"See salvestis on ehtne. Kuulsin täpselt samu hoiatusi uuesti ja uuesti. Lõpuks ma salvestasin neid oma telefoniga, kuna tundsin, et asi on muutumas tõsiseks," ütles anonüümseks jääda soovinud piloot.

Tema sõnul ei vastanud Vene lennuk hoiatustele mingil moel. Piloot rääkis sedagi, et oli kuulnud samalaadseid hoiatusi viimase kuu jooksul korduvalt. "Seekord tegi asja eriliseks see, et Türgi ohvitser hüüdis karmil toonil. Varasemalt olid hoiatused palju rahulikumad. Sellest saingi aru, et nüüd hakkab midagi toimuma," kirjeldas reisilennuki piloot.

Kuula Türgi avaldatud salvestist, kus väidetavad hoiatused Vene lennukile: