„Ta oli rassist,“ ütles Hallgren uudistekanalile SVT, rääkides Anton Lundin Petterssonit, kes surmas neljapäeval 17-aastase õpilase ja 20-aastase koolitöötaja ning haavas 42-aastast õpetajat ja 15-aastast õpilast.

Ründaja valis oma ohvrid nende „etnilise päritolu põhjal“, usub politsei.

Aftonbladet kirjutab, et vähemalt üks ohvritest, raskelt viga saanud 15-aastane poiss oli koos ema ja õega saabunud Süüriast Rootsi pelgalt üheksa kuu eest.

Poisi ema tunnistas eile Aftonbladetile, et ei mõista, miks ründaja valis välja just tema poja , kuna tema teada „ei ole poiss koolis kellegagi tüli norinud“.

Tema seisund on kriitiline. „Arstide sõnul tuleb oodata ja võimalik, et ta vajab veel üht operatsiooni,“ nentis poisi ema.

Aftonbladet kirjutas eile, et koolirünnaku sooritanud noormees pooldas paremäärmuslasi, kiitis Adolf Hitlerit ning oli pagulaste vastu.

Expresseni teateil kirjeldasid noormehe tuttavad teda kui arvutimängude ja hip-hop muusika huvilist. Noormehe üks lähikondne kirjeldas teda toreda inimesena, kellel oli pisut eripärane stiil. „Natuke rokilik, ta kandis peaaegu alati musti või sõjaväe värvides riideid.“

Naaber kirjeldas teda aga rahuliku ning endassetõmbununa.

Kogu elu Trollhättanis elanud noormees ei käinud ise aga Kronani koolis, kus ta verise rünnaku läbi viis . Noormehe sugulased olid juhtunust šokis ega soovinud juhtunut kommeteerida.

Rootsi ajakirjandus kirjeldab Kronani kooli kui „probleemset“.