Täna kell 18.19 teatati häirekeskusele, et Viljandimaal Kolga-Jaani alevikus Jaani tänaval põleb ühekorruseline elumaja. Tulekahju avastamise ajal majas olnud vanem naisterahvas oli iseseisvalt välja pääsenud. Kustutustöödele saadeti Viljandi, Põltsamaa, Suure-Jaani ja Jõgeva päästjad. Kõige kiiremini olid aga kohal Kolga-Jaani vabatahtlikud. Päästetöid sõitis juhtima Viljandi operatiivkorrapidaja, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Esimesena kohale jõudnud Kolga-Jaani vabatahtlikud päästjad hakkasid tule eest kaitsma kahte 10-20 meetri kaugusel asuvat elumaja ning hoidsid ära nende süttimise. Kustutustööde alustamist segas põleva maja küljest maha kukkunud elektriliin, mis maa-ala voolu alla jättis ja töötavaid päästjaid ohustas. Tugeva tuule mõjul oli elumaja kiiresti lausleekidesse süttinud ning seda päästa ei õnnestunud. Tugev tuul raskendas kustutustöid igati, keerutades suitsu majade vahele, mis nähtavuse äärmiselt halvaks muutis.

Tuul lükkas ümber ka maja otsaseina, mis tabas Viljandi meekonnavanemat ja ta eemale paiskas. Meeskonnakaaslased tõid mehe suitsu seest välja ning andsid üle kiirabitöötajatele, kes ta haiglasse viisid. Kaitsevarustus hoidis raskemad vigastused ära ning põrutada saanud mees naasis pärast toibumist tagasi tööpostile.

Päästetööjuhi esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse kütteseadme rikkest. Hävinud maja omanik sai varju sugulaste juures.