Kolmapäeval kella 15.40 paiku sai häirekeskus teate, et Laeva sohu on eksinud 75aastane mees, kes ei leia tagasiteed oma sõiduki juurde. Patrull asus selgitama mehe sõiduki asukohta, et sealt edasi maastikuotsingute kohta planeerida. Samuti võeti ühendust Laeva sood hästi tundva kohalikuga, et vajadusel kasutada otsingutel ka tema abi. Politsei korrapidaja oli otsitava mehega kontaktis telefonitsi ning andis omalt poolt nõu, kuidas mees ise soost mõne lähema teeotsani jõuaks.

Kuna päike paistis ja ala oli lagedam, soovitas korrapidaja mehel päikse selja taha jätta, kirjeldada looduslikke märke ning kõndida otsejoones paarisaja meetri kaupa edasi. Mõnekümne minuti möödudes andiski mees teada, et jõudis korrapidaja juhendamisel oma auto juurde tagasi ning täiendavalt politsei abi ta enam ei vaja.

„Alati ei ole inimese asukoha väljaselgitamiseks tarvilik käivitada põhjalikke otsinguid. Näiteks sel korral piisas politsei korrapidajast, kes inimese telefonitsi piki looduslikke teemärgistusi õigele teele juhatas,“ kirjeldas Lõuna prefektuuri operatiivteenistuse vanem Ottomar Virk.

Ta lisas, et olenevalt olukorrast ja esmainfost otsustab politsei igal korral eraldiseisvalt, kas otsingutel kasutada teejuhatuseks märguandena sireeni ja signaalrakette, kasutada otsinguala ülevaatuseks helikopterit, kaasata ahelikkesse lisaks politseinikele kohalikud ja vabatahtlikud või otsida inimeste näiteks teenistuskoera abil.