„Täna hommikul pandi Balti laevastiku sõjaliste juhtimisorganite, laevade ja merelennuväe ning laevastiku kaldavägede mitmete väekoondiste ja -osade isikkoosseis häireseisundisse alanud Vene-Valgevene operatiivsete õppuste Štšit Sojuza-2015 (Liidu Kilp-2015) raames,“ öeldakse teadaandes RIA Novosti vahendusel.

Teatati, et kaldavägede üksused liiguvad koos lahingutehnika ja relvastusega kolonnide moodustamise piirkondadesse, pärast mida seisavad neil ees paljukilomeetrilised kombineeritud marsid Kaliningradi oblasti polügoonidele taktikalise tegevuse läbiviimiseks.

Sõjaväelased harjutavad tingliku vastase rünnaku tagasilöömist, orienteerumist tundmatus piirkonnas ja elutegevuse tagamist vahepeatustes, saastatud lõikude ületamist, diversiooni- ja luuregruppide rünnakute tagasilöömist ning õhulööke. Õppused toimuvad merelennuväe lennukite ja helikopterite toetusel.

Hiljem täidavad sõjaväelased polügoonidel lahingutegevuse praktilisi ülesandeid, tulistades kõigist relvaliikidest. Lennuvägi annab pommi- ja ründelööke õhust ning täidab laevade löögigruppide ja Balti laevastiku kaldavägede üksuste tuletoetuse ülesandeid õhust.

Balti laevastiku laevade meeskonnad alustasid teate järgi merele väljumise ettevalmistamist. Pärast käsu saamist lahkuvad nad baasidest ja liiguvad Läänemere määratud piirkonda taktikaliste ülesannete täitmiseks.

Õppustel osaleb kuni 20 sõjalaeva, kaatrit ja abilaeva, üle kümne lennuki ja helikopteri ning üle 1500 sõjaväelase ja 200 ühikut lahingu- ja eritehnikat.