Kürteni lastekodust kadus nädala eest kaks tüdrukut, kellest üks leiti elusa ja tervena. Kümneaastane Dalina leiti üle piiri Hollandist ühe kaubanduskeskuse territooriumil ringi jooksmas. Endiselt on aga kadunud 11-aastane Linda Diers, kes on politsei andmetel koos oma ema Anne Diersiga, vahendab Bergische Landeszeitung.

Mõlemad tüdrukud kadusid eelmisel esmaspäeval lastekodust. Politsei arvab, et nad viis taksoga minema Anne Diers, kellelt on tütre hooldusõigus ära võetud. Jäljed kadusid kõigepealt Kölni Holweide linnaosas, kus nad kolmekesi arvatavasti hotellis ööbisid.

Sel nädalavahetusel pöördus piiri lähedal Hollandi kaubanduskeskuse territooriumil ühe Saksa abielupaari poole kümneaastane tüdruk. „Ta tunnistas, et on lastekodust pärit,“ ütles politsei esindaja Richard Barz. Abielupaar tõi Dalina oma autoga Saksamaale tagasi ja andis üle Mönchengladbachi politseile. Politsei küsitleb nüüd Dalinat väga hoolikalt.

Sellest alates on ema ja tütar kadunud olnud. Politsei oletab, et nad püüavad ema sünnimaale Eestisse jõuda. Uurimisse on kaasatud ka Europol.

Põgenemine oli teadetekohaselt hästi plaanitud. Mõlemad tüdrukud lahkusid pealtnäha ettemääratud ajal vabatahtlikult lastekodust. Tunnistuste järgi vahetati enne Hollandi piirile jõudmist mitu korda taksot. Miks Dalina siis maha jäeti, ei ole veel kindlaks tehtud.

Anne Diers on 46-aastane ja 165 sentimeetrit pikk. Ta on sale ning tal on pikad blondid juuksed ja sinised silmad. Otsaesisel on tal kerged, aga selgelt nähtavad põletusarmid. Tütar Linda on 130 sentimeetrit pikk ja kõhna kehaehitusega. Tal on vöökohani ulatuvad pruunid juuksed.

Anne Diers

Põhja prefektuuri pressiesindaja Uku Tampere ütles Delfile, et Eesti politsei on sel teemal Saksamaa politseiga infot vahetanud, aga detaile hetkel kommenteerida pole võimalik.