"Täna, 515 päeva peale lennuki kadumist, pean ma väga raske südamega ütlema, et rahvusvaheline ekspertide meeskond on ühtselt kinnitanud, et Reunioni saarelt leitud lennukitükk pärineb tõesti MH 370-lt," ütles Najib Razak reporteritele.

Seda leidu peetakse esimeseks tõeliseks läbimurdeks müsteeriumi uurimisel, kuna nüüd on olemas füüsilisi tõendeid, et lennuk kukkus ookeani kohal alla.

Lennuki allakukkumise tegelikuks kohaks arvatakse aga olevat Reunioni saarest ligi 2300 miili kaugusel asuvat kohta India Ookeanis.

India ookeani lääneosas asuval Prantsusmaale kuuluval Réunioni saarelt leiti möödunud nädalal lennukitükk, mis võis olla pärit kadunud Malaysia Airlinesi reisilennuki küljest.

Malaisia peaminister Najib Razak ütles siis, et esialgsed teated viitavad sellele, et tükk on väga tõenäoliselt pärit Boeing 777 küljest. Politseihelikopter kammib läbi Réunioni rannikut, et leida veel esemeid, mis võivad olla sinna triivinud.

Leitud tiivaosa viidi Réunionilt Prantsusmaale Toulouse'i. Seda uuriti spetsiaalses sõjaväeasutuses, mis on mõeldud lennukite katsetamiseks ja analüüsimiseks, teatas Prantsusmaa kaitseministeerium.

Samalt rannalt Saint André nimelisest asulast, kust lennukitükkki, leiti ka ilmselt kohvri jäänused.

Lend MH370 kadus 2014. aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennuki pardal oli 239 inimest, kellest suurem osa olid Hiina kodanikud.