4. augusti õhtul kell 20.52 sai häirekeskus teate, et Rannu vallas Vehendi külas Vallapalu-Rannaküla tee 2,5. kilomeetril on toimunud üliraske liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto Audi A6 Vehendist Rannu suunas, kuid sõiduki juht kaotas lauges kurvis juhitavuse ning sõitis vastu puud. Õnnetuse hetkel viibis sõidukis neli inimest, kaks tagaistmel istunud 15-aastast tüdrukut ning kaks 23-aastast meest, kes kõik hukkusid sündmuskohal, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Auto roolis oli juhtimisõiguseta 23-aastane mees, kes ei kasutanud turvavarustust ning tunnistajate sõnul oli ta tarvitanud alkoholi.

Sõidukit juhtinud 23-aastane mees on varasemalt liiklusalaste süütegudega olnud karistatud nii kriminaal- kui ka väärteo korras, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja. Rikkumiste hulgas on olnud nii alkoholi tarvitanuna sõiduki juhtimine, lubatud sõidukiiruse ületamine, turvavarustuse mittekasutamine, liiklusohtlike olukordade tekitamine ja avariijärgselt sündmuskohalt põgenemine.

Viimati tabati mees alkoholi tarvitanuna autoroolist tänavu jaanuaris Elvas. Tänavu märtsis võeti mehelt erinevate rikkumiste eest lisakaristusena ära ka juhtimisõigus.

Lõuna päästekeskuse teatel eemaldasid päästjad hukkunute kätte saamiseks hüdrauliliste lõikeriistade abil sõiduki katuse.

Sündmuskoha lähedal sõiduteel on märgata tugevaid pidurdusjälgi, mis annab alust arvata, et sõiduki kiirus võis õnnetuse hetkel olla lubatust suurem. Kõik juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas ka autojuhi võimaliku joobe, selgitab välja alustatud kriminaalmenetlus.

Sündmuskohal viibinud Delfi fotograafi sõnul juhtus õnnetus sirgel metsavahelisel teel. Vastu puud sõitnud Audi hoog on olnud sedavõrd suur, et auto on keerdunud ümber puu.

Õnnetuspaika kogunes pärast õnnetust palju juhtunust sügavalt šokeeritud noori.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Heiki Rood sõnas, et see liiklusõnnetus on kahtlemata mitmete aastate traagiliseim ning sündmuskohal avanenud vaatepilt rääkis iseenda eest. „Nelja noore inimese kaotamine liiklusõnnetuse tagajärjel ei ole aktsepteeritav. Iga autojuht peab rooli istudes võtma oma kohustuseks teha kõik endast olenev, et nii ise kui ka kaasreisijad jõuaksid turvaliselt sihtpunkti,“ ütles Rood.

Operatiivjuht lisas, et praegune aeg on täis erinevaid meelelahutusüritusi, kuhu tulevad peamiselt noored. Politsei ei väsi rõhutamast, et mistahes olukorras tuleb autojuhil säilitada tähelepanelikkus ning käituda enda ja kaasliiklejate elu ja tervise suhtes vastutustundlikult. „See tähendab autorooli kainena istumist, kinnipidamist kiirusepiirangutes ning ümbritseva suhtes valvsuse säilitamist. Kõige suuremat ohtu liikluses kujutab endast autojuht, kes enda ja kaasliiklejate eludesse lugupidamatult suhtub ning täna viis see nelja noore inimese elu,“ lisas Rood.

Politsei avaldab kaastunnet hukkunute lähedastele. Tänavu on liiklusõnnetustes elu kaotanud 42 inimest.

Jaga
Kommentaarid