Reirs viitas enne rahandusministrite kohtumise algust ajakirjanikele antud lühikommentaaris, et finantsturud on Kreeka euroalast lahkumise võimaluse suhtes rahulikud ja lisas, et mittetöötava elemendi eemaldamine süsteemist võib olla isegi kasulik.

„Turud on seda lahendust juba hinnanud ja see ei oleks probleem Euroopale. Kui süsteemis on element, mis ei tööta, siis selle lahkumine ei kahjusta süsteemi ja mõnel puhul võib see isegi olla kasulik,“ rääkis Reirs Brüsselis.

Läti rahandusminister lisas, et lätlaste jaoks on Kreeka käitumine olnud täiesti arusaamatu. „Läti inimesed ei mõista Kreekat. Nad on üllatunud. Reforme teinud riigid on majanduskriisist üle saanud,“ märkis ta.

Selle põhjuseks on tõsiasi, et Läti on omal nahal suurt kriisi kogenud ning valusate reformidega sellest välja saanud. „2008. astal oli Läti samasuguses olukorras. Me võtsime ette kärped ja tegime reforme. Meie SKT kahanes 20%. Vähendasime avalikku sektorit nii palga kui inimeste mõttes ligi 30%. Ja need reformid aitasid Lätil saada peatselt üheks kiiremini kasvavaks Euroopa majanduseks. Ja näeme nüüd, et ka Iirimaa, Hispaania on nüüdseks kiiremini kasvavate majanduste seas,“ viitas Reirs teistele abi saanud, kuid nüüdseks selgelt taastuvatele euroala võlakriisiga maadelnud riikidele.