Järgmisel aastal oleks pagulaste ja sunniviisiliselt Soome saadetavate asüülitaotlejate arv valitsuse arvutuste järgi üle tuhande ehk enam-vähem sama nagu kvoodipagulaste arv praegu, vahedab Yle Uutiset.

Soome saaks Euroopa Liidult kahe aastaga umbes 800 asüülitaotlejat. Valitsuse hinnangul saaks neist asüüli umbes 75 protsenti ehk neid jääks Soome umbes 300 aastas. Lisaks sellele pakuks Euroopa Liit Soomele umbes 300 kvoodipagulast. Need lisaks Soome oma tulevase 750-inimeselise pagulaskvoodi hulka. Yle informatsiooni järgi on valitsus esialgselt kokku leppinud pagulaskvoodi kahandamises ning otsus tahetakse teha sügisel.

Soome valitsuses on tehtud erinevaid arvutusi. Kui valitsus jätaks pagulaskvoodi endiseks ja võtaks lisaks Euroopa Liidu Soomele pakutavad kvoodipagulased ja asüülitaotlejad, oleks vastu võetavate arv aastas umbes 1600. Kui Soome jätaks pagulaskvoodi endiseks, kuid liidaks selle sisse Euroopa Liidu pakutavad kvoodipagulased ning asüülitaotlejad tuleksid sellele lisaks, oleks Soome vastutusel umbes 1300 isikut. Valitsus on aga kaldumas selle poole, et võtab aastas vastu vaid tuhat välismaalt tulevat abivajajat.