Pärnu politseijaoskond sai alates 9. juunist Vana-Pärnu ja Raeküla linnaosast kokku kuus teadet, milles anti teada, et sees käidi lukustamata eramutes ja varastati erinevaid esemeid, kaasa viidi tahvelarvuti, sülearvuti, mobiiltelefone ja rahakotte. Politsei tabas 16. juunil kaks kohalikku noormeest, kelle osas oli kahtlus, et nad võivad nende vargustega seotud olla. 25- ja 19-aastane noormees peeti kahtlustatavatena kinni. Ülekuulamisel saadi teada ka varastatud asjade asukoht, praeguseks on õnnestunud enamik asju omanikele tagastada.

Käimasoleva kriminaalmenetluse aluseks on karistusseadustiku paragrahv, mis käsitleb vargust. Eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. Prokurör taotles Pärnu maakohtult luba kahtlustatavate vahistamiseks eeluurimise ajaks, kohus pidas taotlust põhjendatuks ja andis loa.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Lennart Pulk tundis heameelt selle üle, et järjepidev töö nende juhtumitega viis kahtlustatavate kiire tabamiseni ning omanikele nende asjade tagastamiseni. „Need juhtumid on küll lahendatud, kuid valvsust minetada siiski ei tohiks. Koduuksed on õige lukustada nii kodust lahkudes kui ka öötundideks, mil pererahvas magab,“ hoiatas ta siiski.