Teated pärinevad Vana-Pärnu ja Raeküla linnaosast. Kaasa on viidud tahvelarvuti, sülearvuti, mobiiltelefone ja rahakotte, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Näiteks ööl vastu 12. juunit siseneti lukustamata tagaukse kaudu Pärnus Käo tänaval eramusse ning varastati tahvelarvuti, rahakott koos dokumentidega ja suusakindad. Kahju on 347 eurot.


Ajavahemikul 14.–15. juuni siseneti Pärnus Kaluri tänaval lukustamata eramusse ning varastati sülearvuti koos laadija ja juhtmevaba hiirega. Kahju on 300 eurot.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Lennart Pulk paneb kaaslinlastele südamele, et kodumaja uks on õige lukustada ka selleks ajaks, kui te ööund magate või korraks kodust lahkute.

„See kipub igasuvine mure olema, et kas kodust lahkudes jäetakse aknad sooja ilmaga avatuks või siis ööseks uksed lukustamata. Nii Vana-Pärnu kui ka Raeküla on üldiselt rahulikud ja turvalised piirkonnad, kus halbu asju eriti sageli ei juhtu. Naabreid teatakse-tuntakse, vaiksetes eramute piirkondades ollakse usaldavad, kuid ka seal ei ole ettevaatus liiast. Kahjuks satuvad ka neisse linnaosadesse kutsumata külalised, seda ööhämaruse varjus, mil pererahvas magab. Võõraste sissetungijate tegutsemisele ei ole mingit õigustust, kuid soovitame öötundideks oma koduuksed lukustada, et hommikul ebameeldiv üllatus öisest visiidist kedagi ei tabaks,“ selgitab Pulk.