Päästjate plaan on kuni südaööni tegeleda aktiivse kustutamisega ning südaööst kuni kella 4-ni jätta patrullid tuld jälgima. Kella neljast, kui jälle läheb valgeks, alustatakse uuesti aktiivsete tegevustega. Abis on ka vabatahtlikud.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 11.09, kus helistaja Mustjõe külast teatas, et kuskilt tuleb paksu suitsu. Põlengu kohta andis info ka Tartusse lennanud PPA kopter, mille abil täpsustati põlengu täpne asukoht.

Päästjate sündmuskohale jõudes selgus esialgse luure põhjal, et põles ca 9 hektari ulatuses metsa, tule levikut soodustas tugev tuul. Samal ajal alustati kustutustöid ja tule leviku piiramist maismaalt. Sündmusele oli kaasatud ka PPA kopter, kes tegi luuret ning kustutustöid õhust, millega suudeti tulekahju nähtavad ja kiirelt levivad leegid kontrolli alla saada. Sel hetkel oli põlengu ala ca 21 hektaril.

Kella 18 ajal teatas amet, et Anija metsatulekahju lokaliseeriti kell 17.50. Päästetööde juhi hinnangul likvideeritakse põleng homme, so 8.06, õhtuks, kuna tegemist on äärmiselt kuna põlengu alal on tegu turbapinnasega, mille kustutamine on intensiivne ja aeganõudev protsess. Hinnanguliselt võib aega minna kuni 24h, teatas päästeamet Twitteris.

Anija metsatulekahju oli pühapäeva õhtul veel kustutamas 39 päästjat, kellest 16 olid vabatahtlikud.


Esmaspäeva hommikul teatas Põhja päästekeskus, et päästetööde juhi hinnangul lõpetatakse kustutustööd esmaspäeva jooksul.