„Me rääkisime valimistejärgsest olukorrast Ühendkuningriigis ning ka Londoni ettepanekust muuta Euroopa Liidu seadusandlust, et Cameronil oleks rohkem kaalu Briti kodanike veenmiseks Euroopa Liitu jäämiseks,“ ütles Trzaskowski pärast kohtumist Poola Raadio vahendusel.

„Euroopa Liit oleks ilma Ühendkuningriigita palju nõrgem,“ lisas Trzaskowski, kelle sõnul on Varssavil ja Londonil sarnased seisukohad paljudes küsimustes, sealhulgas riigikaitse ja julgeoleku, ühisturu ning Euroopa Liitu konkurentsivõime tõstmise kohta.

Poola ja Ühendkuningriik on ühel meelel ka Euroopa Liidu mõningase liigsetest reeglitest vabastamise osas. Trzaskowski ütles, et Varssavi nõustub Cameroni ideega, et kaotada tuleks mõned direktiivid, mis ei anna mingit lisaväärtust.

Läbirääkimistel tõmmati aga joon kodanike vaba liikumise juurde ning Trzaskowski ütles, et Poola peaminister Kopacz andis selge signaali, et mingist poolakate diskrimineerimisest ei saa juttu olla.

„Me võime rääkida, [...] aga Poola valitsus ei nõustu ühegi sammuga, mis diskrimineeriks Poola kodanikke,“ rõhutas Trzaskowski.