Kohtumisel osalenud otsustasid pöördumise teksti ette valmistada enne 1. juunit ning saata selle Transnistria presidendile Jevgeni Ševtšukile, et ta selle Putinile üle annaks, teatab Sputnik.

„Me tahaksime pöörduda Vladimir Putini poole, et juhul, kui tekiks mingi oht Transnistriale, võtaks tema kui rahu garanteerija Transnistria territooriumil tarvitusele kõik vajalikud meetmed: poliitilised, diplomaatilised, majanduslikud, sanktsioonidesse puutuvad ning loomulikult ohu korral ka muud meetmed,“ teatas Transnistria riikliku naisteliidu juht Tatjana Dolišnjaja.

Kohtumisest osavõtnud väljendasid Sputniku teatel tõsist muret poliitilise olukorra pärast Transnistrias, nimelt Kiievi otsuse pärast tühistada kokkulepe, mis lubas Vene vägedel liikuda läbi Ukraina Transnistriasse, Ukraina sõjatehnika pärast Transnistria piiri lähedal ning NATO struktuuride aktiviseerumise pärast Moldovas.

„Me oleme blokeeritud, võetud kruustangide vahele nii Moldova kui ka Ukraina poolt. See on nii esimest korda 25 aasta jooksul,“ ütles Transnistria moldovalaste liidu esimees Valerian Tulgara.