Leedu mereväe esindaja kaptenleitnant Antanas Brenciuse sõnul on laevad ja õhusõidukid Läänemerel läbi kamminud tohutu territooriumi Klaipėdast Liepājani ja edasi. Mingeid lennukitükke, õlilaike, päästevahendeid ega inimesi pole aga leitud, vahendab Leedu Delfi.

„Ma mõistan, et otsingu- ja päästeoperatsioon on suur teema ning seetõttu tekivad erinevad manipulatsioonid, kinnitused, et me töötame halvasti. Ma võin garanteerida, et me tegime kõik, mis suutsime, niipalju kui ilmaolud lubasid,“ ütles Brencius.

Kadunud lennuki piloodid võtsid Palanga lennuväljaga viimane kord ühendust 16. mail kell 16.16. Klaipėda lennuväljale oleksid nad pidanud saabuma kell 17.20.

Teade lennuki kadumisest saabus alles kell 18. Eeldati, et lennuk lendas pärast viimast sidet edasi Klaipėda suunas, mistõttu ei liikunud otsingulaevad täiskäigul.

On vähetõenäoline, et vette sattunud piloodid oleksid ellu jäänud. Veetemperatuur on Läänemeres maksimaalselt kaheksa kraadi ja surm alajahtumise tõttu saabub hiljemalt kolme tunni jooksul.

Ei välistatud, et piloodid jõudsid päästepaadi välja lasta ja on selles. Aga ka selles võib sellise ilmaga ööpäeva jooksul ära külmuda.