Eelmise aasta juunis oma poja Felipe kasuks troonist loobunud kuningal oli romantiline suhe Corinna zu Sayn-Wittgensteiniga ning ta mõtles pikka aega oma naisest Sofíast lahutamisele, rääkis raamatu autor Ana Romero kolmapäeval Madridis raamatu esitlusel, vahendab AFP.

Romero sõnul laitis kuninga kaaskond lahutusemõtte maha.

Ajalehe El Mundo endine õukonnakorrespondent Romero ütles, et Juan Carlos kohtus Sayn-Wittgensteiniga 2004. aastal. Teadetekohaselt lõppes suhe veidi enne kuninga troonist loobumist.

424-leheküljeline raamat nimega „Final de Partida“ („Partii lõpp“) keskendub Juan Carlose valitsemisaja viimasele neljale aastale, kui tema populaarsus langes. Raamat põhineb intervjuudel umbes saja anonüümse allikaga.

Raamatu esimene trükk, 25 000 eksemplari, müüdi 24 tunniga peaaegu läbi ning juba on tellitud uus trükk.

„See on ajastu lõpu kroonika, kui hispaanlased pöörasid Juan Carlosele selja,“ ütles Romero.

77-aastase endise kuninga sõprus Sayn-Wittgensteiniga tuli ilmsiks 2012. aastal, kui Juan Carlos lendas Botswanast koju eralennukiga pärast kallil elevandijahil saadud vigastust.

28 aastat Juan Carlosest noorem sakslanna oli jahiretkel kuninga kaaskonnas. Omal ajal tekitas see reis suurt pahameelt, sest Hispaania vaevles rekordilise tööpuuduse käes ja vajas peaaegu rahvusvahelist päästmist.

Juan Carlos esines pärast seda enneolematu vabandusega, kuid tema populaarsus sai tõsise löögi.

Romero rääkis, et kära jahiretke üle koos mitmete terviseprobleemidega ning korruptsiooniskandaal seoses tema noorima tütre Cristinaga, lõid tingimused Juan Carlose troonist loobumiseks.