Laev, mille pardal oli 2500 reisijat ja 1500 meeskonnaliiget, sildus lõpuks kohaliku aja järgi kell 10.30 kolmapäeva hommikul, vahendab Daily Mail.

Paljud reisijad kannatasid hiiglasliku lainetuse tõttu merehaiguse käes.

Reisijad pidid Carnival Spiritilt maale saama juba teisipäeval, kuid Sydneys möllanud torm ei lasknud alusel sadamasse siseneda.

Taldrikud ja tassid laeva siseruumides lendasid teadetekohaselt kõik puruks. Lisaks sellele tuli katkistest akendest ja ustest sisse suurel hulgal vett.

„Ühel hetkel vaatasin ma aknast välja ja laine paiskus üles vastu klaasi. Ma läksin hirmu täis ja tõmbasin kardinad ette. Ma ei suutnud seda välja kannatada,“ rääkis Athanasia Georgoudakis Sydney Morning Heraldile. „See on viimane [kruiis]. Kui ma tahan puhkama minna, lähen ma lennukiga. Ma ei lähe enam kunagi ühelegi kruiisile.“

Meeskond palus pardal rahu säilitada, öeldes, et laev on ehitatud tormile vastupidavaks.

„Eile õhtul kell 19.30 tabas laeva suur laine, mis rebis ühe ukse küljest, mille tõttu ujutas suur hulk vett kogu teki üle,“ rääkis reisija Kurt Foster Daily Telegraphile. „Veel praegu, kui me räägime, laev kriuksub ja oigab. Üks meeskonnaliige on töötanud siin kümme aastat ja ta arvab, et see on kõige karmim, mida ta näinud on.“

Carnival Spirit oli naasmas 12-ööliselt kruiisilt Uus-Kaledooniasse, Vanuatule ja Fidžile, kui selle peatasid hiiglaslikud lained, mis hakkasid laeva räsima esmaspäeva õhtul ja tekitasid ka veidi kahju.

Avamerel mõõdeti laine kõrguseks kuni 11 meetrit.

Hea lugeja! Kui sina või mõni su tuttav viibib Sydneys, jaga pilte ja kirjeldusi aadressil rahvahaal@delfi.ee