Täna õhtul kell 17.25 sai häirekeskus teate, et Saaremaal, Pihtla vallas, Sagariste külas põleb mets. Helistajaks oli möödasõitja, kes märkas paksu suitsu teest eemal metsas.


Põlengu koht jäi Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee 122. kilomeetrile. Pääastjate kohale saabudes selgus, et põlesid teelt 400 meetri kaugusel raielangil langetatud männid. Põles raielank ligi seitsme hektari ulatuses. Juurdepääs põlengule oli raskendatud, soisel pinnasel õnnestus Valjala vabatahtlikel päästeautoga tuleni sõita, kusjuures paaril korral vajus auto ka pehmesse pinnasesse.

Põlengut kustutasid kohapeal Pihtla vabatahtlikud, Valjala vabatahtlikud ja samuti liiguti maastikusõidukiga Argo. Kuressaare päästekomando operatiivkorrapidaja Reinar Ivanovi sõnul oli tegemist tõsise päästesündmusega, sest arvestades tugevat tuult, mis oli metsa poole, oli võimalus, et tuli kandub metsa ja siis oleks tegu juba metsapõlenguga.

Sündmusele reageerisid Valjala ja Pihtla vabatahtlike päästekomandode päästjad ja päästjad Kuressaare ja Orissaare päästekomandost.