"2. jaanuar olgu vaba päev. Liiga vara pärast aastavahetust tööle minna."

"Tahame ka Põhjamaa olla ja teistes Põhjamaades on kolmekuningapäev riigipüha. Miks me peame selles mõttes erinev saareke olema?"

"Ma ei ole kunagi õieti aru saanud, miks ei ole vastlapäev riiklik püha. Seda on peetud Eestis väga kaua ja sellel on oma vahvad traditsioonid."

"Vabariigi aastapäevale järgnev 25. veebruar võiks ka vaba olla. Traditsiooniliselt sõidetakse vabariigi sünnipäeval esivanemate juurde või käiakse paraadil, aga järgmise päeva tööpäev segab."

"Kogu Euroopa naerab, kuidas Eesti endise sovjeti kombel koos Kaliningradi oblastiga teisel ülestõusmispühal tööl käib. Need pühad on ju vaat et veel tähtsamad kui jõulud. Arusaamatu, kas oleme endiselt ENSV-s või ikka Eesti Vabariigis."

"Kuna meie kliima on nagu on, peaksid vähemalt suvel olema kõik päikselised päevad riiklikud pühad. Vihmaga võin tööle minna küll. Ma saan aru, et suusasõbrad ja need, kellele kuumus ei sobi, eelistaksid sellist võimalust talveperioodil, aga võib ju jätta valida: kas suvel või talvel."

"Nelipühade asemel võiks olla riigipüha 1. september, sest see on alati väga kiire päev ja kui on tööpäev, siis tuleb tihti end vabaks küsida. Nelipühade asemel just seetõttu, et keegi niikuinii ei saa selle pidulikkusest aru, ega teagi, et see on riigipüha."

"Mina tunnen väga puudust riigipühast, mis oleks oktoobris või novembris. See sügisene aeg lihtsalt tapab pimeduse ja masendusega ära. 20. augustist kuni jõuludeni pole tööpäevadel ühtegi vaba päeva! Minu poolest võiks olla riigipüha ka 16. november ehk taassünni päev. Ei pea ju olema kirikupüha."

"Miks mitte hingedepäev 2. novembril. See oleks tõesti vaikne aja maha võtmise päev, mõtisklemiseks elu, selle alguse ja lõpu üle, ning esivanemate mälestamiseks. Kahjuks või õnneks on paar päeva varem hälluiin."

"31. detsember võiks vaba olla, sest tavaliselt sellel päeval tõsist töötegemist ei toimu."

"Vabad võiksid olla ka teiste Balti riikide iseseisvuspäevad, koostöös Läti ja Leeduga."

"Iga inimese sünnipäev olgu talle vaba päev!"

"Kui Eesti kuulub Euroopa Liidu koosseisu, siis tuleks üle võtta kõik pühad ja pühakesed, mida peetakse mujal Euroopa Liidu riikides, olgu need siis usulised või mitte. Kas meie oleme siis neist viletsamad?"

"Tartu rahu aastapäev, 1. september, emakeelepäev, Eesti lipu päev, 31. detsember, emadepäev, isadepäev. Ja pühale eelnev tööpäev võiks olla lühem alati, mitte valikuliselt. Ja muidugi, kui püha langeb nädalavahetusele, siis järgmise nädala esimene tööpäev vabaks!"