„Tänavu tunti meie vastu päris tõsist huvi ka Ukrainast. See plaan veel ei realiseerunud, aga loodame, et järgmisel aastal jõuavad sealsed tootjad Eesti ehitusturule,“ osutab messi projektijuht Epp Sultsmann. „Mul on väga hea meel, et suured ehitusmaterjalide tootjad, teiste seas Paroc, Saint-Gobain Ehitustooted või Wienerberger, on ehitusmessi kui ärikeskkonda väärtustanud ning messile tulnud, toetades nii oma turuliidri positsioonilt ka uusi tulijaid,“ kinnitab Sultsmann. „Samuti on oluline, et ürituste ja teabeprogrammi on liitunud uusi tulijaid: näiteks Tuuleenergia klaster korraldab koostöös Eesti Arhitektide Liidu ning Eesti Passiivmajaliiduga koolituspäeva.”

Suuremalt on tänavu esindatud ka Eesti Puitmajaliit ja klaster, messi raames kuulutatakse välja Aasta Tehasemaja konkursi võitja.

“Ega olegi öelda muud, kui et tulge ja öelge oma sõna kaasa, põhilised üritused toimuvad kolmapäeval ja neljapäeval,“ kutsub Sultsmann.

Nagu mullugi, jätkub uute energialahenduste tutvustamine. „Siin on palju uusi küttesüsteemide pakkujaid, näiteks Õhkpõrand OÜ,“ osutab Sultsmann. „Ka ehitus- ja viimistlusmaterjalide osas on uusi tulijaid, teiste seas Wellmax Baltic OÜ või Amber Wood SIA.

Samuti on mitmeid ettevõtteid, kes on vahepeal messilt eemal olnud, ent nüüd siia tagasitee leidnud. Ventilatsioonifirmadest on selline näiteks ETS Nord AS.“

Ehitusmessi esimesel päeval toimuv traditsiooniline välkfoorum on oma tavaraame pisut muutnud: tänavu on teemaks linnaline elu ja arhitektuurne tulevik. Samuti toimuvad mitmed ökoehituse töötoad Saviukumaja ja partnerite stendis, lisaks väiksemaid seminare ja tooteesitlusi.
Välialalt leiab samal ajal nii ehitusmasinaid, tööriistu, puitmajatootjaid kui ka küttelahenduste tutvustajaid, lisaks esitletakse kaubikuid.

Eesti ehitab mess on avatud:
Eesti Näituste messikeskuses, Pirita tee 28, Tallinn
KOLMAPÄEVAL, 8. aprillil
11.00–18.00
NELJAPÄEVAL, 9. aprillil
10.00–18.00
REEDEL, 10. aprillil
10.00–18.00
LAUPÄEVAL, 11. aprillil
10.00–17.00

Pilet:

  • tavapilet 6 eurot
  • flaieriga 4 eurot (võimalik trükkida www.fair.ee/eestiehitab
  • õpilased, üliõpilased, pensionärid 3 eurot
  • erialased õpilas- ja üliõpilasgrupid eelregistreerimisel 2 eurot

Parkimine:
Külastajate sõiduautode tasuline parkimine (parkimistasu 3 eurot) toimub Tallinna Lauluväljaku territooriumil tähistatud parkimisalal ja tasuta parkimine Pirita tee linnast väljuva esimese sõidurea ääres paiknevates parkimistaskutes.

Külastajate autode tasuline parkimine messikeskuse parklasse piiratud ulatuses vabade kohtade olemasolul. Palume jälgida parkimist lubavaid ja keelavaid tähiseid ning liikluse reguleerijate märguandeid.