Ametnike teatel sõidab Hadi laupäeval Araabia Liiga tippkohtumisele Egiptusesse, vahendab BBC News.

Teisel rünnakuööl olid sõjalennukite sihtmärkideks mässuliste positsioonid Jeemeni pealinnas Sanas ning lennubaas sadamalinna Adeni lähedal.

Teatati ka kokkupõrgetest Adenis Hadile lojaalsete vägede ja mässuliste vahel.

Hadi põgenes eelmisel kuul Sanast Adenisse. Saudi Araabia ametniku sõnul reisis Hadi neljapäeval Ar-Riyadi, kuid sõidab edasi kahepäevasele Araabia Liiga tippkohtumisele Egiptusesse kui Jeemeni legitiimne president.

Saudi Araabia suursaadik USA-s Adel al-Jubair ütles, et esimene rünnakulaine läks äärmiselt hästi ja ilma kõrvaliste kahjudeta.

Jubairi sõnul on tegemist alles kampaania algusega ning see kestab kuni Houthide hulgas „tarkus peale jääb“.

Allikad teatavad, et Saudi Araabia kaalub vägede saatmist Jeemeni valitsust kaitsma, kui see peaks Adenis taas kokku tulema.

Teadetekohaselt kasutab Saudi Araabia operatsioonis sadat sõjalennukit ning tema liitlased veel kümneid.

Saudide omanduses olev telekanal Al-Arabiya teatas, et lennukeid on saatnud Araabia Ühendemiraadid, Bahrein, Kuveit, Katar, Jordaania, Maroko ja Sudaan ning Egiptus, Jordaania, Sudaan ja Pakistan on valmis osa võtma maavägede rünnakust Houthide vastu.

USA teatas, et annab logistilist ja luuretoetust.

Houthide esindaja hoiatas aga, et koalitsioon riskib laiaulatuslikuma sõjaga.

Šiiitlik jõud Iraan, mida sunniitide juhitud Saudi Araabia süüdistab Jeemeni mässuliste toetamises, nõudis rünnakute viivitamatut peatamist.

Türgi süüdistas Iraani katses regioonis domineerida. President Recep Tayyip Erdoğan ütles, et toetab Houthide-vastast operatsiooni, ning lisas, et Iraani käitumine on muutunud Türgi, Saudi Araabia ja Pärsia lahe riikide jaoks ärritavaks.

Meedia teatel hukkus õhurünnakute esimesel päeval Sanas vähemalt 13 tsiviilisikut ning 18 hukkus kokkupõrgetes mässuliste ja Hadile lojaalsete võitlejate vahel.