Esimene informatsioon selle kohta, et Morozov kasvatab endale asendajat, ilmus 2014. aasta suve lõpus. Morozov selgitas siis Seligeri järve ääres toimunud üritusel Kommersandi korrespondendile, et olles saanud 60-aastaseks, pikendati tema õigust olla riigiametis veel viie aasta võrra, kuid pärast seda ta lahkub.

„Ärge kartke, kuni saja-aastaseni ma istuma ei hakka,“ naljatas Morozov siis. „Tuleb ette valmistada kvalifitseeritud noort kaadrit. Just sellega me siin ka tegeleme.“

Pühapäeval ütles Morozov Kommersandile, et lahkub presidendi administratsioonist perekondlikel põhjustel ning hakkab lähimal ajal juhtima keskust, mis hakkab ette valmistama haldustöötajaid.

Morozov sündis 1953. aastal Kaasanis. Ta oli õppejõud Kaasani riikliku ülikooli teadusliku kommunismi kateedris. 1980. aastatel oli ta ülikooli parteikomitee sekretär, Nõukogude Liidu kommunistliku partei Tatarstani komitee osakonnajuhataja ning NLKP keskkomitee teadus- ja haridusosakonna instruktor. 1994. aastast kuni 2012. aasta maini oli Morozov Venemaa riigiduuma liige, asespiiker. Alates 2012. aastast oli ta Venemaa presidendi sisepoliitika valitsuse juht.

Morozovi asendajaks sai tema senine asetäitja Tatjana Voronova, kes kureeris regionaalpoliitikat. Allikate sõnul asendas Voronova Morozovit viimasel ajal Morozovi lähetuste või puudumise ajal.

Voronova on viimasel ajal kiiresti karjääriredelil tõusnud: Irkutski oblasti seadusandliku kogu liige, riigiduuma liige (Ühtne Venemaa), keskvalimiskomisjoni liige, presidendi sisepoliitikavalitsuse osakonnajuhataja, sisepoliitikavalitsuse juhi asetäitja. Temaga koos töötanud inimesed toovad esile tema töövõimet ja karme otsuseid. Voronova on Venemaa presidendi administratsiooni ülema esimese asetäitja Vjatšeslav Volodini meeskonna ammune liige.

Bolhovitini vabastamist seostavad politoloogid presidendi asjadevalitsuse endise juhi Vladimir Kožini meeskonna järkjärgulise väljavahetamisega.

Veel ühe presidendi ukaasiga määrati SRÜ, välismaal elavate kaasmaalaste ja rahvusvahelise humanitaarkoostöö föderaalse agentuuri juhiks Ljubov Glebova. Ekspertide hinnangul on tegemist väga keerulise ametikohaga, kuid Glebova jaoks on see kindlasti ametikõrgendus.

Glebova sündis 1960. aastal praeguses Nižni Novgorodi oblastis Arzamassi linnas. Lõpetas kohaliku pedagoogilise instituudi vene keele ja kirjanduse õpetaja erialal. 1981-1992 töötas komsomolis ning 1992-1998 juhtis äriettevõtteid. 1998-1999 oli peaminister Sergei Kirijenko nõunik ning hiljem ühiskondlik-poliitilise liikumise Novaja Sila täitevkomitee esimees. 1999 valiti paremjõudude liidu nimekirjas riigiduumasse. 2002. aastal nimetati presidendi täievolilise esindaja Volga-äärses föderaalringkonnas Kirijenko asetäitjaks. 2005-2008 oli Venemaa tervishoiu- ja sotsiaalarenguministri asetäitja Tatjana Golikova riigisekretär, 2008-2012 teaduse ja hariduse järelevalve föderaalteenistuse (Rosobrnadzori) juht ning alates 2012. aastast föderatsiooninõukogu liige.