Leedu piirivalve esindaja Rokas Pukinskas kinnitas osaliselt seda informatsiooni, teatas Lietuvos Rytas Leedu Delfi vahendusel.

„Välisministeeriumi konsulaarosakonna töötajatelt saadi informatsioon, et selles rongis sõidab palju kutsealuseeas noormehi. Seetõttu tugevdati valvet. Meie töötajad kontrollisid rongi, aga kõigil reisijatel olid ehtsad dokumendid ja viisad. Meil neile pretensioone ei ole, läbi meie territooriumi lubamata me neid jätta ei saa,“ ütles Pukinskas.

Vilniuse raudteejaamas nähti rongil vastas politseinikke ja piirivalvureid. Rongi kontrolliti uuesti, kuid midagi kahtlast ei avastatud. Rong väljus Kaliningradi suunas sõiduplaani järgi.

Venemaal toimub parajasti suur lahinguvalmiduse kontroll ning Kaliningradi oblastisse viidi õppusteks hävituslennukid, pommitajad ja raketikompleksid Iskander.

Leedu kaitseminister Juozas Olekas kinnitas seimis ajakirjanikele, et saadi signaal selle kohta, et läbi Leedu võib sõita suur hulk Vene sõjaväelasi. Informatsioon ei leidnud aga kinnitust.

„Meie andmetel sõitsid merekooli õpilased,“ ütles Olekas.

Küsimusele, miks võeti tarvitusele erimeetmed, vastas minister, et tegemist oli ettevaatusabinõudega. „Et teised ei sõidaks,“ ütles Olekas.

Olekase sõnul saadi signaal suure hulga noorte meeste kohta rongis. „Võis kahtlustada, et sõidavad sõjaväelased. Sellisel juhul rong peatatakse, nad tuuakse välja ja saadetakse tagasi. Selliseid juhuseid on olnud. Seekord sõitsid merekooli õpilased. Nad lasti läbi,“ ütles Olekas.