Täna pealelõunal oli Tartus Teguri tänava ärihoones tulekahju, kus päästjates tekitas muret, et tuletõrjealarmi kuulnud inimesed ei olnud hoonest väljunud.

Kell 14.33 said päästjad väljakutse Tartu linna Teguri tänaval asuvasse ärihoonesse. Teate kohaselt oli hoones suits ning töötas ka tuletõrjealarm.

Kohale saabunud päästjad selgitasid, et hoone trepikoja juures põles välissein ning suits ja leegid olid ka hoonesse levinud. Enne päästjaid olid inimesed pulberkustutiga tulekahju kustutamist juba alustatud. Päästjad kustutasid tulekahju lõplikult ning kontrollisid edasist tuleohutust. Esialgsetel andmetel põhjustas tulekahju seina vahele poetatud suitsukoni.

Hoone kontrollimisel selgus, et seal töötavad inimesed ei olnud tuletõrjealarmist välja teinud ega hoonest väljunud. Sündmuskohal olnud Tartu operatiivkorrapidaja Kaido Õunapuu ütles, et kuigi tulekahjule pandi kiiresti piir, oli oht põlengu levimiseks ning hoonesse sattus ka mürgist suitsu. „Nagu selgus ei mõistnud inimesed tuletõrje alarmi olulisust ja pidasid seda valehäireks. Sellise käitumisega võivad inimesed oma elu ja tervise tulekahjul ohtu seada. Tuletõrje alarmi kuuldes tuleb alati vastavalt evakuatsiooni korrale hoonest väljuda,“ sõnas Õunapuu.

Päästeamet rõhutab, et tuletõrje alarmi kuuldes tuleb hoonest alati viivitamatult lahkuda.