Alles hiljuti sain kokku inimesega, kes enda ankeedis väitis, et on 30-aastane, ilma lasteta, ei suitseta ning peab ka alkoholiga piiri. Tal olid ilusad pildid, tundus nägus ning korralik olevat. Kokku saades ei tundnud ma teda alguses üldse ära, sest ta oli ennast ankeedi piltidel pildistanud sellise nurga alt ja sellise valgusega, et see jättis temast hoopis parema mulje. Lisaks oli tal tugev alkoholilõhn juures ning tema olemus jättis mulje, et tegemist on pigem mingi punkari või boheemlasega, kes oma elu eriti planeerida ei viitsi.

Ühe inimesega sai kolm korda väljas käidud, enne kui ta ütles, et tal on tegelikult juba kaks last olemas. Oma tutvumisportaali ankeedis väitis ta, et lapsi pole. Lisaks polnud ta veel oma elukaaslasest lahku läinud, kuigi väitis alguses, et on vallaline.

Kõige kurioossem juhtum oli mõned kuud tagasi, kui tutvusin samuti suhtlusportaali kaudu ühe inimesega, kes jättis endast hea mulje. Ta näis olevat igati korralik Eesti inimene, kellel on eluks ambitsioonid olemas. Kui me siis ka reaalselt kohtusime, oli tegemist kuskilt Lõuna-Euroopast pärit inimesega, kes oskas üsna hästi eesti keelt, kuid oli enda kohta kõvasti luisanud. Mul pole midagi tumeda nahavärviga inimeste vastu, kuid ennast kellekski teiseks valetada on ikkagi suur sigadus.

Sõbrad-tuttavad on mulle öelnud, et tutvumisportaalidest leiabki veidrikke ja "teisi ringi inimesi" ehk neid, kes on juba lapse saanud, maha jäetud või on neil abielu lahutatud. Iseenesest pole selles ju midagi halba, aga kui kiputakse enda kohta kohe alguses valetama, siis ajab see vihale küll. Kas tutvumisportaalist on üldse võimalik leida normaalset kaaslast?