Pealtnägija sõnul oli asi alguse saanud sellest, et öösel kella ühe paiku visati Küütri tänaval asuvast pubist Pool kuus välja üks joobetunnustega mees, kes otsustas sinna naasta sõbra BMWga.  Kui kuraasi täis mees kohale jõudis, tekkis tal turvameestega kähmlus ja ta otsustas BMW abil taganeda - pani autole äkiliselt tagumise käigu sisse ja kimas pinke lõhkudes lähedal asuvatesse treppidesse. "Õnn, et talle inimesi ette ei jäänud," märkis pealtnägija.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja ütles Delfile, et täna öösel kella 1 ajal teatati politseile liiklusõnnetusest Rüütli tänaval, kus sõiduauto BMW, mida juhtis 38-aastane mees, sõitis otsa tänavale paigaldatud pinkidele ja tänavaäärsete majade treppidele.

Politsei tegi sündmuskoha vaatluse, fikseeris õnnetuse asjaolud ning määras mehele ekspertiisi, millega selgitataks võimalik joove. Politseinikud hindasid kohapeal, et mehel on välised alkoholijoobe tunnused. Pärast esialgsete menetlustoimingute lõppu alustati mehe suhtes menetlust ning tal lubati õnnetuspaigalt lahkuda.

Politseile teadaolevalt oli autojuhil samal ööl mitu konflikti Rüütli tänava baaris turvatöötajatega. Kui ühel juhul lahenes konflikt mehe baarist välja saatmisega, siis teisel juhul kasutati agressiivse mehe suhtes ka gaasi. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.