Õnnetus toimus täna kella 17.12 ajal Ilmjärve-Kontsu tee 2. kilomeetril. Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto Citroen Vidrikelt Tõutsi küla suunas, kaotas paremkurvis juhitavuse, kaldus vastassuunavööndisse ning sõitis selja tagant otsa vasakul pool tee ääres liikunud jalakäijale. Naine suri saadud vigastustesse.

Sündmuskohal tegutsenud politseinike kinnitusel oli Citroeni juhtinud 52-aastane mees tarvitanud alkoholi ja viibis autos üksi. Õnnetuspaigas oli lubatud sõidukiiruseks 90 km/h. Tee on kruusakattega, mille peal kinnisõidetud lumi ning õnnetuse toimumise ajal oli väljas veel valge.

Valga politseijaoskonna vanemliiklusametnik Kaimar Karm ütles, et kõik selle liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

„Kindel on aga see, et joobeseisundis autorooli asumine on täiesti lubamatu. Joove, ükskõik kui suur see siis on, pärsib autojuhi reaktsioonikiirust, vähendab tema tähelepanelikkust ja keskendumist, mistõttu on liiklusõnnetused väga kerged juhtuma,“ sõnas Karm. „Liikluses on joobes juht kahtlemata kõige suurem ohuallikas nii endale kui ka kaasliiklejatele.“

Sellel aastal on üle Eesti liiklusõnnetustes hukkunud 10 inimest, mullu samal perioodil hukkus liiklusõnnetustest 13 inimest.

Jaga
Kommentaarid