Minu naabrimemm on muidu hästi tore, aga seda tervisejuttu ei jõua enam ära kuulata. Kõrges eas hakkavad paratamatult igasugused tervisehädad kimbutama. Paar aastat tagasi pandi talle südamestimulaator ja ka kõrge vererõhuga on tal probleeme. Seetõttu käib ta arsti juures päris tihti.

Peamine, mida kuulen, on aga see, et perearst on ikka nii rumal: "Kirjutas niisugused ravimid, aga mina lehest lugesin, et need pole üldse head, ja mina neid ei võta! Hakkasin hoopis teisi võtma."

Ja tõesti, erinevaid ravimeid on tal terve kast, nii retsepti- kui ka käsimüügiravimeid.

Igast lehest ja ajakirjast otsib ta mingeid tervistavaid nippe ja siis katsetab neid enda peal. Kohe hirm hakkab, sest kui tervis niigi nõrk, ei pruugi säärased katsetused hästi lõppeda.

Nüüd on ta pähe võtnud, et temal on vähk, sest luges kusagilt selle sümptomite kohta. Vereanalüüsid ja muud näidud olid küll kõik korras olnud, aga mida see arst ka teab?

Niisugust juttu on juba masendav kuulata, kuna alles hiljuti suri minu enda lähedane vähki. Jääb mulje, nagu ta tahaks endale meelega raskemat diagnoosi ja oleks arsti peale vihane, et too seda ei kinnita.

Inimesi, kes mõtlevad endale ise haigusi välja, on päris palju ja see on eriarstide süsteemile päris koormav. Kui teie perearst tõesti teile saamatu kollanokk tundub, no eks vahetage siis perearsti! Ega te temaga laulatatud ei ole.