“Eestis on üle 1000 inimese, kes ei ole oma lastele elatist maksnud, kokku ulatub maksmata summa tublisti üle kahe ja poole miljoni euro. See tähendab üle tuhande pere, kus lastel on puudus millestki hädavajalikust, sest nende vanemal ei ole oma töö kõrvalt aega ja võimalust võlgade väljanõudmisega tegeleda”, kirjutas Oudekki Loone eilses arvamusloos.

Reformierakond on aga seisukohal, et elatisraha fond koormaks ausaid maksumaksjaid. ““Elatisraha maksmata jätmine ei ole auasi ja elatisraha võlgnikel tuleb oma kohustused laste ees ise tasuda, mitte saada võla tasumiseks lisaaega teiste ausate maksumaksjate kulul. Korralike maksumaksjate raha kasutamine pole siin põhjendatud. Kogu jõud peab olema suunatud sellele, et teha elatisraha mittemaksjate elu võimalikult keeruliseks ja sundida neid oma kohustusi täitma,” teatas Reformierakonna liige Jüri Jaanson.

Mida sina arvad?

Hea lugeja, jaga oma kogemusi! Kirjuta meile oma lugu, kuidas oled püüdnud elatise maksmisest kõrvale hoidnud vanemalt raha kätte saada, milliseid pingutusi oled ise selleks teinud ja kas oled oma jõududega raha kätte saanud või hoopis loobunud? Ootame lugusid aadressile naistekas@delfi.ee või kommentaariumisse!