Pigem neid, kes arutult sigivad, adumata, et ei suuda oma järglastele elamisväärset elu pakkuda.

Paljud naised on pahased: miks süüdistatakse vaid üksikemasid? Aga mehed?! Tõsi, ka meestel on sama palju süüd, kuid iga naine, eelkõige ema, peaks esmalt aduma, et lapse eest hoolitsemine on eelkõige naise kohustus. On alati olnud ja nii see jääb. Looduse vastu ei saa, vähemalt mitte seni, kuni mehed sünnitama pole hakanud.

Naine peab olema valmis last ka üksi kasvatama, paljugi mis juhtub. Ja kui ta seda pole, siis mõelgu veel ja lükaku see plaan edasi, kuni ta ise emaduseks küps on.

Loomulikult ei pea selliseid naisi steriliseerima, kuigi leidub ka neid, kellega seda kiiremas korras teha tuleks. Ja enamasti on sellised naised oma ohvriks teinud ka mehed. Mõelge ise ja mõistate.

Kahjuks ma väga ei usu, et Vassiljevi ränkade sõnade taga nii pikk arutelu oli. Mitte, et ma teda just rumalaks pean, aga ajupestuks küll. Nimelt rikkus ta ise ära minu soovi tema ütlemist mõista. Oma hiljem lisatud vabandusega teeb see mees end vähemalt minu silmis ikkagi täiesti maha.

Haritud mees, laia silmaringiga kahe lapse isa ei saa ju ometi arvata, et vaesuses, rumaluses ja kõiges muus on süüdi riik, veel hullem: üks erakond? Kulla poliitikud, vaadake endale juba kord näkku ja saage aru, vahet ei ole, mida lubate, kellele annate ja kui kõvasti endale aplodeerite. Te kõik olete ühesugused.

Ka teie, doktor Vassiljev, teie, kes käitute nagu lasteaialaps. Enda apsaka parandamiseks näitate ruttu näpuga teise peale, et näete, tema tegi veel seda ja seda ka.

Saage juba suureks, lõpetage oma "tähtsad" mängud ja mõistke, et meile, tavainimestele on vaja vaid üht: tööle vastavat palka. Sellist väärikat, millega saaks ikka elada ka, olgu või üksikvanemana. Me ei taha teie almusi kõiksugu toetuste ja "tasuta" nänni näol. Me ei talu, et peame end alandama, kedagi pidevalt moosima, peale maksma, lihtsalt selleks, et saada täiesti tavalisi, eluks vajalikke asju.

Meie teeme päris tööd, meil on õigus väärikale tasule. Aga teie, kes seda ei mõista, teate, hoopis teid tuleks kõiki kastreerida, sest eelkõige olete teie seal ladvikus need, kes ei tea, mis on vastutustunne!