„Me näeme rahuprotsessi nurjamise katseid,“ ütles Lavrov TASS-i vahendusel. „Kiievi katseid lahendada probleem kagule jõuga surveavaldamise teel.“

„Oodata teiselt poolelt mingit lepitust otsivat retoorikat oleks naiivne. Oodata, et vastupanuvõitluse jõud ei tegutseks, kui Ukraina presidendi käsul on hakatud nende linnu, asulaid ja tsiviilobjekte tulistama raskerelvadest, suurtükkidest, raketiheitjatest... Oodata, et nad lihtsalt lepivad sellega, et neid pommitatakse, oleks naiivne,“ kuulutas Lavrov.

Lavrovi sõnul tuleb rahuprotsess taaselustada ja Moskva teeb selleks vajalikke jõupingutusi. Eelkõige peab Lavrov vajalikuks täisväärtuslikku, järjekindlat ja otsest dialoogi Kiievi ja vastupanuvõitlejate vahel, nagu neid Venemaal nimetatakse.

„Lähipäevadel on nende vahel plaanis teatud kontaktid,“ ütles Lavrov. „Me püüame oma jõu ja võimaluste piires neile kontaktidele kaasa aidata. Me arvestame sellega, et meie lääne partnerid ei jää kõrvalseisjaks.“

Lavrov avaldas lootust, et Euroopa riigid, eelkõige Saksamaa ja Prantsusmaa, kes osalevad niinimetatud Normandia formaadis, aga peamiselt USA, ei jää tegevusetuks, mis jätaks Kiievi võimudele mulje, nagu saaks nende tegevus automaatselt lääne toetuse.