Merkel ja Hollande väljendasid muret olukorra eskaleerumise pärast Donetski ja Luganski oblastites ning Minski kokkulepete rikkumise üle, vahendab Interfax-Ukraina.

„Petro Porošenko märkis, et Ukraina nõuab Donetski rahvavabariigi tunnistamist terroristlikuks organisatsiooniks, sest kõik ohvrid on tsiviilisikud ning purustatud objektide hulgas on elumajad, koolid, lasteaed, apteek, poed ja turud,“ teatab Ukraina presidendi pressiteenistus.

Porošenko juhtis tähelepanu Euroopa Liidu, USA, ÜRO ja NATO avaldustele, mis mõistavad hukka konflikti eskaleerimise Vene Föderatsiooni toetatud mässuliste poolt, ning Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni avalduse, milles öeldi, et Mariupoli tulistati Donetski rahvavabariigi kontrolli all olevalt territooriumilt.

Porošenko vestluskaaslased nõustusid presidendi pressiteenistuse teatel, et edasised sammud konflikti deeskaleerimiseks peavad sisaldama viivitamatut kahepoolset relvarahu, kolmepoolse kontaktgrupi kohtumist vangide vabastamiseks, vägede väljaviimist, rasketehnika tagasitõmbamist ja taganemist eraldusjooneni.