Cameron lõpetas kõne, kui sai aru, et tegemist on pettusega, ning Downing Street teatas, et mingit tundlikku informatsiooni ei paljastatud, vahendab Sky News.

„Pärast kaht petukõnet valitsusasutustesse täna on kõigisse asutustesse läinud teade, et oldaks selliste kõnede puhuks valvel,“ ütles valitsuse pressiesindaja. „Esimesel juhul helistati GCHQ-sse, mille tagajärjel avaldati direktori mobiiltelefoninumber. Välja antud mobiiltelefoninumbrit ei kasutata kunagi salajast informatsiooni sisaldavateks kõnedeks. Teisel juhul ühendati peaministriga petukõne tegija, kes väitis, et on GCHQ direktor. Nii GCHQ kui ka Number 10 võtavad julgeolekut tõsiselt ja vaatavad praegu pärast neid petukõnesid üle protseduure, et tagada, et valitsus saab sellest intsidendist oma õppetunnid.“

Pole teada, kas petukõnede taga oli sama isik, kuid mees, kes väidab, et helistas GCHQ-sse, kirjeldas oma tegevust ajalehele The Sun.

Ta väitis, et oli narkouimas ja purjus ning olukord olevat olnud ülinaljakas.

„Ma tegin GCHQ-st just täielikud ahvid. Ma sain direktori telefoninumbri,“ ütles mees The Sunile.

The Sun kirjutas, et mees helistas GCHQ direktorile Robert Hanniganile ja väitis, et on ITN-i ajakirjanik, kuid direktor olevat olnud kahtlustav ja lõpetanud kõne.

Cameronile helistati ametlikule telefonile, kuid kõne oli teadetekohaselt üsna lühike.