Põhjarannik kirjutab, et mees lõhub alumise korteri aknaid ja maja juurde pargitud autosid.

"Ta seob kivi nööri otsa, riputab selle oma aknast välja ja kõigutab siis, nii et see minu aknasse käib," selgitas purustatud aknaga korteris elav naine.
Aknaid lõhkuva mehega on hädas terve trepikoja elanikud.

"Ta lõhub ka autosid; tema akende alla ei julge keegi enam oma autot jätta: kuuel on esiklaas puruks löödud, kahe kerele sügavad kriimud tõmmatud," rääkis ajalehele lõhutud aknaga korteris elava naise naaber, kelle auto samuti kannatada sai.

Jõhvi politseijaoskonnas on selle saagaga seotud juhtumeid fikseeritud alates 2013. aasta sügisest. Jaoskonna ennetus- ja menetlusteenistuse juht Ene Muttika sõnul ei ole keegi meest tegutsemas näinud ja konkreetseid tõendeid tema vastu ei ole. Psüühiliselt haiget inimest vastutusele võtta aga ei saa.

Muttika ütles, et kui ühegi inimese elu ja tervis ohustatud ei ole, pole politseil võimalik sekkuda, sealhulgas ei tohi politsei küsitlemiseks eluruumidesse ilma omaniku loata siseneda.

Vallavalitsus sai selles majas toimuvast teada mullu jaanuaris, kui elanikud pöördusid avaldusega ebaadekvaatselt käituva isiku kohta. Nüüd taotleb vallavalitsus kohtult mehe suhtes sundravi kohaldamist.