17. jaanuaril kontrollisid Mustvee kordoni piirivalvurid Mustvees Tartu maanteel sõiduautot Mercedes-Benz, mida juhtis 21-aastane Eesti kodanik. Kontrollimisel selgus, et sõidukil on läbimata tehnonõuetele vastavuse kontroll ning sõiduk ei ole tehniliselt korras. Juhtumiga tegeleb edasi Jõgeva politseijaoskond.

17. jaanuaril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel sõiduautot Mercedes-Benz, mida juhtis 50-aastane Eesti Vabariigi kodanik. Piirivalvurid tuvastasid, et sõidukil on läbimata nõuetekohane tehnoülevaatus. Naisele määrati karistuseks rahatrahv ja ta suunati lähimasse tehnoülevaatuspunkti.

18. jaanuaril kell 3 saabus Luhamaa piiripunkti Eestist väljuvale suunale veoauto Mercedes-Benz Actros, mida juhtis 23-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Sõiduki kontrollimisel avastati, et sellel on läbimata nõuetekohane tehnonõuetele vastavuse kontroll. Mehele määrati karistuseks rahatrahv ning ta suunati koos sõidukiga tagasi Eesti Vabariiki.

18. jaanuaril kell 9.38 saabus Mustvee kordoni Mehikoorma teenistuskohta harrastuskalastaja, kes oli Lämmijärvel kukkunud kulmu katki. Piirivalvurid kutsusid kohapeale kiirabi, kes andis mehele esmaabi.

19. jaanuaril kell 2.32 avastasid Piusa kordoni piirivalvurid, et Võmmorski-Orava teel on veoauto risti teel ning tee selles kohas kinni. Piirivalvurite autopatrull paigaldas teele ohukolmnurgad. Kell 03.05 suundus abivahenditega sündmuskohale Piusa kordoni välijuht ning kell 03.34 saadi veoauto liikuma.