"Mina olen 110% nõus kirjutajaga, kes käis välja idee, et vähemalt põhikoolis tuleks enamik koduseid töid ära kaotada. Õpilane peaks minema kooli pastakas taskus. Üliraske koolikott ja kodused tööd peaksid jääma minevikku.

Õppimise koht on koolis ja õpetaja kohustus on lastele asi selgeks teha. Hetkel võin küll väita, et suurema osa õpetamisest teen ära hoopis mina. Kui tulemused on head, taovad õpetajad uhkusega vastu rindu, aga kui kehvad, siis räägivad, et neid ei austata.

Kui laps on olnud pikalt haige ja kodus õppinud, siis vastab ta pärast asjad järele ning hinded on väga head. Koolis käies peame aga kogu aeg asju kodus üle õppima ja maht on üüratu.

Meie laps ei saa küll iga päev internetis istuda, sest kogu õhtune aeg kulub õppimisele. Tal ei ole isegi Facebooki kontot.

Kui ikka neljanda klassi õpilasel kästakse muu õppetöö kõrvalt kolme nädalaga 200 lehekülje pikkune raamat läbi lugeda, siis ei saa mingitest trennidest ega harrastustest juttugi olla.

Oleme mõõtnud, et kõiksugu harjutuste, uurimistööde ja lugemiste peale kulub meil igal õhtul 2,5 kuni 3 tundi. Liitke see aeg koolipäeva pikkusele ja saate 9 tundi. See on kauem kui täiskasvanud inimese täiskohaga tööpäev.

Laps on pidevalt kurnatud, tüdinenud ja pahur. "Kool" on sõimusõna ja õpetajatelt ei tule mingit kiitust.

Viimases matemaatika kontrolltöös oli 21 tehet. Laps oli teinud ühe vea ja sai nelja! Kas viisi pannakse nüüd ainult perfektse töö eest?

Iga päev pean olema oma lapsele hingetohter ja motiveerima teda kooli minema. Õpetajad ja haridusjuhid, te sandistate meie lapsi ülepingutatud õppekavade, üliraskete koolikottide ja tohutu tuupimisega!

Kui Soomes ei pea põhikooli lapsed kodus õppima, siis kuidas nad põhikooli lõpuks meie lastest targemaks saavad? Miks meie hariduse tase hakkab pärast kuuendat klassi alla käima? Selles ei saa süüdistada kaubanduskeskustes hängivaid lapsi," on lugeja veendunud.