Vanemast Castrost pole midagi kuulda olnud ega pole teda ka avalikkuse ees nähtud alates sellest, kui tema vend Raúl astus eelmisel kuul ajaloolise sammu suhete taastamiseks USA-ga. See vaikus on taas üles kütnud spekulatsioonid Fideli surma kohta, vahendab Reuters.

Regionaalse telejaama Telesur veebilehel avaldati foto hiljuti Kuubat külastanud Maradonast, kes loeb 88-aastase Fideli allkirjaga kirja.

„Kuuba revolutsiooni juht Fidel Castro on elus ja kirjutas jalgpallitähele kirja,“ teatas Telesur.

Fideli surmast on kuulujutud levinud juba alates 1959. aasta revolutsioonist, kuid viimastel aastatel on need sagedasemataks muutunud terviseprobleemide tõttu, mis sundisid teda tagasi tõmbuma ja riigi juhtimise nooremale vennale üle andma.

Fideli viimane avalik ülesastumine oli 17. oktoobri artikkel riiklikus ajalehes.

Telesur on Ladina-Ameerika vasakpoolsete valitsuste, eelkõige Venezuela rahastatud telekanal, mis on mõeldud vastukaaluks sellistele lääne telekanalitele nagu CNN või BBC.

Telesuri teatel kinnitas Fideli poeg Alejandro ühele raadiojaamale, et isa on hea tervise juures, ning väitis, et kuulujutud said alguse Kenya poliitiku poja Fidel Castro Odinga surmast.