32-aastane Coulibaly sisenes juudi supermarketisse reedel kella 13 ajal kohaliku aja järgi. Ta tappis seal neli inimest ja võttis 17 pantvangi. Ta oli samal ajal Pariisist kirdes Dammartin-en-Goële'is piiramisrõngas olnud vendade Chérif ja Said Kouachi lähedane kaasvõitleja, vahendab Daily Telegraph.

„Kui rünnak algas, polnud me äkki enam väsinud,“ ütles Prantsuse politsei eriüksuse RAID (Recherche Assistance Intervention Dissuasion) liige Jean-Pierre. „See oli adrenaliinilaks.“

Teine eriüksuslane, keda ajalehes Le Parisien nimetati Staniks, ütles, et sündmuspaigale jõudes hakkasid nad kohe sellele hinnangut andma.

„Me liikusine edasi rünnakuahelikus, enne kui võtsime sisse positsioonid poe lähedal,“ rääkis Stan. „Me tegime ümber poe mitmeid ringe ja pääsesime väga lähedale. Me tahtsime näha, millises seisus sisenemispunktid olid, et oma rünnakut planeerida.“

Alguses taheti Coulibaly elusalt kätte saada. Tema käitumist jälgides mõisteti aga, et ta tahab tulevahetuses politseiga surma saada.

„Ausalt öeldes oli üks asi, mis meid kõige rohkem motiveeris, see video meie kolleegi Ahmed Merabeti jälestusväärsest mõrvamisest Charlie juures,“ ütles Jean-Pierre. „Meil kõigil oli see pilt mõttes.“

Stani sõnul öeldi alguses, et poes on viis pantvangi, kuid sellele ei suudetud kinnitust leida.

„Meil oli õnnestunud saada telefoniühendus ühe kliendiga, kes varjas end külmlaos keldris. Nad ütlesid meile, et selles ruumis on ühekuune imik. Laps oleks seal elus püsinud vaid kaks tundi. Aga meil õnnestus elektriga varustamine katkestada.“

Coulibaly oli poe aknakatted alla tõmmanud, kuid politsei mõistis, et sisse on võimalik näha. Poekorrusel oli kuus pantvangi.

„Meie snaiprid ei saanud riskida tema tulistamisega, sest aknaid katsid reklaamplakatid ning ei oleks olnud võimalik täpselt lasta,“ ütles Stan.

Terrorist ütles läbirääkijale, kellel õnnestus temaga telefoniühendus saada, et tahab pääseda televisiooni otse-eetrisse. Selle eest oli ta valmis vabastama umbes kümneaastase poisi. Võimud otsustasid, et ei luba tal seda teha.

Jean-Pierre'i sõnul pidid mõlemad pantvangikriisid Vincennes'is ja Dammartin-en-Goële'is lõppema samaaegselt, vahetult enne pimeduse saabumist.

Kouachi vennad otsustasid aga kella 17 ajal välja tulla (Coulibaly palvetas parajasti sel ajal) ning mõlemad operatsioonid algasid ikkagi samal ajal, plaanist sõltumata.

Kaks lõhkeainepulka oli pandud supermarketi uksele, et avada ründajatele tee sisse.

„Terrorist avas meie pihta kohe tule,“ ütles Stan. „Ta tulistas meid Kalašnikovist. Siis taganes ta poodi.“

Stan arvas, et Coulibaly läks pantvange tapma.

Meeskonna kolmas liige, Marc ütles Le Parisienile, et Coulibaly tervitas neid kuulirahega.

„Meie ees oli mees, äärmiselt täpne, hästi välja õpetatud, kes teadis, kuidas AK-47-ga töötada,“ ütles Marc.

Coulibaly oli kogunud ukse ette poekärud, mis segasid eriüksuslaste sisenemist.

„Siis paiskus ta meie suunas,“ ütles Stan.

Ta võeti vastu politsei tulega ja lõpuks oli tema kehas vähemalt 40 kuuli.

„Seal oleks nagu pomm plahvatanud,“ rääkis Marc.

Eriüksuslased avastasid, et Coulibaly oli poe mineerinud ning tal oli kaasas mitmeid relvi ja lõhkeainet.