Oma vasakpoolsete vaadete poolest tuntud Stone esines selle väitega Facebookis. Ta kirjutas, et rääkis Janukovõtšiga Moskvas neli tundi uue ukrainlaste produtseeritud ingliskeelse dokumentaalfilmi jaoks. Stone teatas, et „näib üsna kindel, et niinimetatud „tulistajad“, kes tapsid 14 politseinikku, haavasid umbes 85 ning tapsid 45 meelt avaldanud tsiviilisikut, olid väljastpoolt tulnud kolmanda osapoole agitaatorid“, vahendab BuzzFeed.

„Paljud tunnistajad, sealhulgas Janukovõtš ja politseiametnikud, usuvad, et need võõrelemendid tõid sisse läänemeelsed kildkonnad – ja sellel on CIA sõrmejäljed,“ kirjutas Stone.

Stone võrdles Maidani meeleavaldusi 2002. ja varem sel aastal Venezuelas toimunud rahutustega.

„Tekita piisavalt kaost, nagu CIA tegi Iraanis '53, Tšiilis '73 ja lugematute teiste riigipöörete puhul, ja seaduslik valitsus on võimalik kukutada,“ kirjutas Stone. „See on Ameerika pehme jõu tehnika nimega „Režiimimuutus 101“.“

Stone'i versiooni järgi heideti kokkulepe, millega Janukovõtš nõustus ja mis oleks teda võimul hoidnud, kõrvale, „kui hästi relvastatud neonatsidest radikaalid sundisid Janukovõtši korduvate mõrvakatsetega riigist põgenema. Järgmiseks päevaks oli loodud uus läänemeelne valitsus ja seda tunnustas otsekohe USA (nagu 2002. aasta Chávezi-vastase riigipöördekatse puhul)“.

„Läbinisti räpane lugu, kuid sellele riigipöördele järgnenud traagiliste sündmuste ajal on lääs korranud domineerivat narratiivi „Venemaast Krimmis“, samas kui tõeline narratiiv on „USA Ukrainas“,“ kirjutas Stone. „Tõde ei lasta läänes eetrisse. See on sürreaalne ajaloo moonutamine, mis taas jätkub nagu Bushi Iraagi-eelne „massihävitusrelvade“ kampaania. Aga mina usun, et tõde tuleb lõpuks läänes välja, ma loodan, et õigel ajal, et peatada edasine hullumeelsus.“