Kohus karistas Zarenkovi (58) kokkuleppemenetluses kaheaastase vangistusega, millest kaks kuud ja kaheksa päeva kandis ta eelvangistuses ära ja ülejäänud vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab katseajal kontrollnõudeid ja kohustusi, vahendab ERR Uudised.

Samuti konfiskeeris kohus Zarenkovilt kuriteoga saadud vara 4780 eurot. Sellest 1240 eurot on arestitud ja ülejäänu peab ta tasuma igakuiste maksetena katseaja jooksul. Lisakaristusena kehtestati Zarenkovile pooleteiseks aastaks keeld töötada riigi või omavalitsuse asutustes ja neile kuuluvates ettevõtetes juhtivatel ametikohtadel.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt võttis Zarenkov aastail 2012-2014 pistist kaheteistkümnel korral kokku 4780 eurot. Raha sai Zarenkov vastutasuna selle eest, et ta eelistas Maardu linnas kultuuri- ja meelelahutusürituste korraldamisel ja rahvamajale vajalike ehitustööde tegemisel kindlaid ettevõtteid.

Kunagise Eesti Konstitutsioonierakonna esimees ning Eesti Venemaa Kaasmaalaste Koordinatsiooninõukogu liige Zarenkov on oma tegevusega olnud pikki aastaid ka kaitsepolitsei huviorbiidis.