Helsingin Sanomati ja Neloneni meteoroloog Anniina Törmä teatab Twitteris, et laupäeval saabuv maru tundub tulevat huvitab, ning lisab, et tema sellel nädalavahetusel kruiisilaevaga pigem sõitma ei läheks.


Viking Line'i pressiesindaja Johanna Boijer Svanhström ütles ajalehele Iltasanomat, et nad jälgivad hoolikalt kohaliku meteoroloogiainstituudi ilmaprognoosi ja teevad otsused sellest lähtuvalt.

"Kaptenid üritavad teha kõik, et reisijatel oleks võimalikult hea olla."

Eesti ilmateenistus edastab, et reede õhtul tekib vana madalrõhkkonna servas Briti saarte kohal uus osatsüklon, mis päevaks liigub Taani väinade suunas. Õhurõhuväli muutub pingelisemaks Eesti rannikuvetes eelkõige hilisõhtul, mil lõunatuul tugevneb.

Laupäeva ööks muutub osatsüklon  üliaktiivseks ja liigub edasi Stockholmi suunas. Tihe lörtsisadu laieneb üle Eesti. Kagu- ja lõunatuul tugevneb ning paisub hommikuks Saaremaal ja Hiiumaal puhanguti 30 meetrini sekundis, läänerannikul 25, sisemaal 18 meetrini sekundis.

Päeval liigub tsüklon Lõuna-Soome ja tuul tugevneb lõuna- ja edelatuul veelgi, Saaremaal, Hiiumaal ja Liivi lahe ümbruses tõusevad puhangud kuni 32 meetrini sekundis, rannikul 28, sisemaal 20, Lõuna-Eestis kuni 23-ni. Sajab nii lörtsi kui vihma. Õhtupoolikul tuul nõrgeneb ning ka sadu hõreneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval +1 kuni +4 kraadi.