„Ärge viige asja sõjani, kui see algab, ei tuleta teid, Lätit, Leedut ja Eestit, keegi meelde. Ja teil hakkab sellest väga halb. Milleks te provotseerite seda kaklust?“ küsis Markov Moskvas Leedu Delfile antud intervjuus.

Küsimusele, kuidas näevad praegu välja Balti riikide ja eriti Leedu suhted Venemaaga, võttes arvesse Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė viimasel ajal tehtud avaldusi, vastas Markov, et Venemaal on ausalt öeldes ilma Leedutagi küllalt tegemist.

„Praegu tuli informatsioon, ma ei tea, kas see leiab kinnitust või mitte, et riigiduuma saadikutele korraldatakse õppusi, kus nad peavad kella kahe ajal öösel pommivarjendisse jõudma. Me mõistame, et oleme sõjaseisukorras. Sõjapartei Washingtonis, mida juhib, ma pakun, mitte Obama, vaid Joe Biden, on võtnud Obama loal kursi riigipöördele Venemaal,“ ütles Markov.

Markovi sõnul on USA-l seda vaja oma maailmas domineerimise taaskäivitamiseks.

„Kui nad purustavad peamise sõjalise konkurendi tuumapotentsiaali poolest – aga nad ei purusta seal, kus me oleme tugevad (sõjalisest vaatepunktist), vaid seal, kus me oleme nõrgad, see tähendab, löövad majandusega... Siis tugevdavad nad oma domineerimist ja dikteerivad juba Euroopa Liidule oma tingimusi vabamajandustsooni kohta, see tuleb aga Ameerika-meelne ega ole kasulik Euroopa ärile, ning siis dikteerivad oma tingimused Hiinale. See ongi nende eesmärk. Lähtudes sellest, on nad sisuliselt Venemaale sõja kuulutanud. Õnneks on see humanistlikum kui see, mille meile omal ajal kuulutasid Hitler või Napoleon. Kuni sisse ei tungita, toimub sanktsioonisõda, diplomaatiline ja riiklik pööre Ukrainas on selle sõja osa. Meie vaatepunktist on selline karm tegevus Ukrainaga nõrgalt seotud. Me juhtisime tähelepanu ja presidendi administratsiooni juht Sergei Ivanov on sellest rääkinud ja Vladimir Putin tuletas meelde, et ameeriklaste valmistumine agressiivseks tegevuseks Venemaa vastu algas enne Ukraina sündmusi. See algas juba eelmise aasta suvel. Märguanne anti pärast seda, kui Venemaa takistas Bashar al-Assadi kukutamist pommitamise teel ja sõjalist sekkumist Süürias. Ja kui Venemaa julges anda varjupaiga Edward Snowdenile,“ ütles Markov.