Kim Kyong-hui oli kadunud Kim Jong-il`i õde ning tema mees hukati tänavu jaanuaris väidetavalt riigi reetmise eest. Mõned päevad pärast mehe hukkamist sai Kyung-hui kolmanda rabanduse ja suri, väitis Põhja-Korea endise peaministri väejooksikust väimees Kang Myung-do.

Väidetavalt oli naine telefonis rääkimas justnimelt Kim Jong-un`iga, kui teda terviserike tabas ja ta suri hiljem haiglas.

Tema surmast aga ei räägitud avalikult seetõttu, et ta suri paar päeva pärast mehe hukkamist ja sellele ei tahetud tähelepanu tõmmata. Lõuna-Korea meedia teatas siiski paar päeva hiljem, et naine tegi enesetapu.

Neljapäeval nimetati Põhja-Korea liidri õde Kim Yo-jongi riikliku uudisteagentuuri KCNA uudises tööliste partei keskkomitee osakonna asedirektoriks, vahendas Reuters. Viimane diktaatorite dünastia naissoost esindaja, kes nii kõrgelt esile toodi, oligi Kim Jong-un`i tädi. 

Kim Yo-jong on lisaks suurele juhile endale valitseva Kimide perekonna ainus liige, kellel on praegu teadaolevalt ametlik töökoht Põhja-Korea valitsuses.

Praeguse valitseja isa Kim Jong-ili õde Kim Kyong-hui oli kõrgetel sõjaväe ja partei ametikohtadel, kuid teda pole avalikkuse ees nähtud pärast tema mehe Jang Song-thaeki puhastuse ohvriks langemist aasta tagasi.

31-aastase Kim Jong-uni ja tema õe sünnitas Kim Jong-ili neljas elukaaslane Ko Yong-hui. Väidetavalt käisid nad samas internaatkoolis Šveitsis, kus käis ka nende vanem vend Kim Jong-chol.

Viimasel pole mingit avalikku rolli riigi valitsemises.