Lisaks Heidrun Anschlagile luuras enam kui 20 aasta vältel Venemaa heaks ka tema abikaasa Andreas Anschlag. Abielupaarile esitati süüdistus eelmisel aastal ning nad mõlemad mõisteti ligi kuueks aastaks vangi, vahendas Ehho Moskvõ võrguleht.

Kaks päeva tagasi 48aastane Heidrun Anschlag vabastati vanglast ning ajakirja Focus andmetel naine lahkus Saksamaalt, tõenäoliselt Venemaale. Mõnedel andmetel võidi ta vahetada varem Venemaal vahistatud Saksa ja USA luurajate vastu. Tema mees on aga endiselt trellide taga, vahendab ERR Uudised.

Prokuratuuri andmeil edastasid nad 20 aasta jooksul Nõukogude Liidu ja hiljem Venemaa võimudele salajast informatsiooni NATO ja Euroopa Liidu tegevuse kohta ning nõustasid Venemaa välisluureametit Saksamaa poliitika- ja kaitseküsimustes.

Kohtuprotsessi tegi intrigeerivamaks tõsiasi, et spioonid sokutati Saksamaa territooriumile ajal, kui seal töötas Dresdeni NSV Liidu - Saksamaa sõpruse maja direktori kattevarju all KGB luuraja ja praegune Venemaa president Vladimir Putin.