Politsei sai 20. novembril kell 23.36 teate, et Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee 11. kilomeetril Kullamaa vallas on juhtunud liiklusõnnetus. Esialgse info kohaselt ei õnnestunud Honda Civicu juhil, 40-aastasel Indrekul, vältida otsasõitu ootamatult tema vaatevälja ilmunud mehele, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Auto liikus Ristilt Virtsu suunas ning Liivi jõge ületaval Koluvere maanteesillal üritas sõiduauto juht mööda sõita tema suunavööndis teel istunud mehest, kuid see ei õnnestunud ja mees sai autolt löögi. 35-aastane Indrek hukkus sündmuskohal.

Hukkunu kandis tumedat riietust ning esialgseil andmeil ei kasutanud ta oma nähtavaks tegemiseks ei valgusallikat ega helkurit. Sõiduautot juhtinud mees oli autos üksi, omab vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust ja oli kaine. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei välja menetluse käigus.

Haapsalu politseijaoskonna juht Argo Tali tunneb kaasa hukkunu lähedastele. Samas tuletab ta meelde, et liikluses peavad kõik üksteisega arvestama ja tegema kõik endast oleneva, et õnnetustest hoiduda. Tali selgitab: „Helkur või valgusallikas aitab autojuhil jalakäijat paremini märgata ning helkuri kandmine on pimedal ajal jalgsi liikudes kõigile kohustuslik. Praegusel pimedal ajal tuleks kõigil veenduda, et üleriiete külge on kinnitatud helkur, mis peaks rippuma täiskasvanul umbes põlve kõrgusel.“